Barion Pixel
  • AD-11 pH Mérő, pH Mérők, Adwa & Románia, Adwa, AD-11 pH Mérő eladó, AD-11 pH Mérő rendelés, villágítástechnika, légtechnika, led lámpa, szabályozástechnika, elektronikai webáruház, műszaki webáruház - Budadepo Műszaki és Elektronikai Webáruház | www.b

AD-11 pH Mérő (Adwa & Románia)

  • Gyártó: Adwa
  • Cikkszám: Adwa-ad11
  • Elérhető: Raktáron
  • 11 950 Ft


AD-11 pH Mérő (Adwa & Románia)

ADWA  AD-11 pH-mérőkészülék beépitett hömérővel
 
 

AD 11 pH MérőKönnyen használható kézi pH- és hőmérséklet mérő műszer.  Borítása cseppálló.

Egyszerűen cserélhető a szondája, valamit  2 soros LCD kijelzővel rendelkezik.

Minden pH-érték automatikusan hőmérséklet kompenzált

 

A termék ára tartalmazza az első üzem behelyezés és kalibrációs díjat is. (csak használnia kell)

Továbbá ajándékba adunk hozzá : 1db 20ml pH 4.01 + 1db 20ml pH 7.01  kalibráló folyadékot. 

Aki egyszerű, de strapabíró pH mérőt keres, annak ajánljuk az AD-11-t.

Az AD11 pH/Temp-mérő IP67 vízhatlan kivitelben, cserélhető elektródákkal, robusztus testtel, 0,1 pH mérési pontossággal, eredmény kimerevítési funkcióval, hőmérséklet kijelzővel és kedvező árával teszi magát kívánatosnak. Főleg olyan egyszerű pH-mérésekhez ajánljuk, ahol elegendő a 0,1 pH pontosság. Öntözővíz, tápoldat, medence, akvárium, gyümölcslevek, savanyúságok, ételek, ivóvíz, ásványvíz, lúgos ionizált ivóvíz pH-értékének az ellenőrzésére.

Alkalmas organikus biológiai folyadékok mint víz (vér, vizelet, könnycsepp és egyéb testnedvek) és élelmiszerek (gyümölcsök, húsok, sajt, stb.) vizsgálatára, illetve hő mérésére.

Adwa készülékei nem csak hogy pontosabbak és megbízhatóbbak, de árban is sokkal kedvezőbbek mind a hazai, mind a nemzetközi piacot tekintve. Mindezeken felül a műszerek rendkívül felhasználóbarátok azontúl, hogy könnyen kezelhetőek, a műszerekhez cserélhető pH-szondák, illetve EC-elektoródák csatlakoztathatóak, amelyek a különböző fajta anyagok és helyek teljes skáláján garantálják az adott pH-mérés vagy EC-mérés pontosságát.

             


Mérési tartomány.: -2.0-től 16.0-ig pH
Üzemihőmérséklet.: -5.0-tól 60.0°C-ig
Érzékenység.: 0.1 pH , 0.1°C
Pontosság.: +-0.1 , ±0.5°C
PH kalibráció.: automata, 1 vagy 2 bázispontos,pH 4.01/7.01
Automatikus hőmérséklet kompenzáció
Üzemkörnyezet.: -5-tól 50°C-ig relatív páratartalom 100%
Méret: 175.5 x 39 x 23 mm
Súly: 100 g

 

A pH és a mérései  akit érdekel a téma:

Mint általában a kémiában, vizes oldatokban is dinamikus egyensúlyi rendszerekről beszélünk. Híg vizes oldatokban mindig lejátszódik az eddig megismert leggyorsabb kémiai reakció, melynek során a víz felbomlik hidrogén- és hidroxid-ionokra (tudományos kifejezéssel autoprotolízis). Tiszta vízben a 2 ion mennyisége azonos, és igen kis érték, 10-7 mol/dm3. Ha a vízben egyéb anyagok is vannak, amelyek reakcióba lépnem akár a vízzel, akár valamelyik ionnal, ez a koncentráció megváltozik. Bár maga a koncentráció nagyon kicsi, a jelentősége annál nagyobb: jól tükrözi a vizes oldatban levő egyensúlyi viszonyokat, az ionok arányát.

Mivel a koncentráció több nagyságrendet változhat, ezért az abszolút koncentráció helyett a nagyságrendet jellemző logaritmikus skálát használjuk. A pH híg vizes oldatok esetén az egyensúlyi hidrogénion-koncentráció tizes alapú logaritmusának ellentettje. Bonyolultnak hangzik, de az egyszerűsítés miatt lett bevezetve. A 7-es pH-t semlegesnek, a 7 alattit savasnak, a 7 fölöttit lúgosnak nevezzük. Minél inkább eltér a 7-től, annál erősebben savas vagy lúgos az oldat.

A pH mérésére indikátorokat, vagy elektrokémiai elven alapuló pH-mérő elektródokat használunk. Az indikátorok színe eltér savas és lúgos közegben, pontosabban az átcsapási pH-tartomány alatt és fölött. A két elterjedt használati formája a csepegtetős és a bemártós módszer. Csepegtetős esetben előírt mennyiségű vízhez kell néhány csepp indikátoroldatot adni, és egy színskáláról leolvasni az oldat pH-ját. ez általában olcsó módszer, viszont csak átlátszó, tiszta oldatok esetén használható. A bemártós módszernél az indikátor fel van itatva papírra, amit az oldatba mártva, szintén egy színskála alapján tudjuk leolvasni a pH-t. Ezek a pH-értékek csak tájékoztató jellegűek, de a legtöbb esetben ez is elég.

Pontosabb méréshez pH-mérő elektródákat használunk. A legelterjedtebb módszer a kombinált üvegelektródás mérés. A mérés azon alapszik, hogy egy vékony üveghártya belsejében levő oldat elektródpotenciálja függ a hártyán kívül levő oldat hidrogénion-koncentrációjától. Azért csak attól, mivel ezen ion (látszólagos) diffúziós sebessége nagyságrendekkel nagyobb, mint bármely más ioné (prototróp vezetés). A belső oldat potenciálját egy ugyan azon csőben elhelyezett, jól ismert potenciálú elektródhoz, mint referenciához viszonyítva a mért feszültségből kiszámítható a pH. Ezt a számítást, kalibrálás után, a pH-mérő műszer végzi. A kombinált üvegelektród előnye, hogy viszonylag olcsó, amíg az üveghártya tiszta és ép, addig gyors, pontos. Hátránya, hogy a vékony üveghártya érzékeny mechanikailag, mindig nedvesen kell tartani, és óvni kell a szennyezésektől.

Terjedőben vannak a félvezetőn alapuló pH-mérő elektródok. Ezek kevésbé érzékenyek, szárazon is tarthatók, hasonló pontosságúak, viszont az áruk jelenleg még magasabb, mint az üvegelektródoké.

Címkék: ad-11, mérő, mérők, adwa, románia adwa-ad11

Kapcsolodó termék(ek)

AD 11 és AD 12 pH-mérő szonda
Adwa

AD 11 és AD 12 pH-mérő szonda

Könnyen használható kézi pH- és hőmérséklet mérő műszer, borítása cseppálló    Egyszerűen cser&eacut..

6 750 Ft