Barion Pixel
 • Duplexvent DV72 EC rekuperátor, Rekuperátorok, dv72 ec rekuperátor, , Duplexvent DV72 EC rekuperátor eladó, Duplexvent DV72 EC rekuperátor rendelés, villágítástechnika, légtechnika, led lámpa, szabályozástechnika, elektronikai webáruház, műszaki webáruház

Duplexvent DV72 EC rekuperátor (dv72 ec rekuperátor)

 • Gyártó: Univex
 • Cikkszám: dv72 ec rekuperátor
 • Elérhető: Raktáron
 • 418 600 Ft


Duplexvent DV72 EC rekuperátor (dv72 ec rekuperátor)

Duplexvent DV72 EC rekuperátor hővisszanyerés elvén működő szellőztető készülék

Passzív / energiatakarékos házakhoz is ajánlott!

Technikai adatok:

 • Névleges feszültség 230 V ~
 • Frekvenciája 50/60Hz
 • Fogyasztás 19-150W ( 5 sebességi fokozat )
 • Maximális légszállítás 280m3 / h
 • Méretek: (szélesség x magasság x mélység) [mm] 560 x 635 x 260
 • Csőátmérő [mm] 125
 • Szűrő osztály: EU3
 • Súly 14kg
 • Védettség IPX2
 • Termikus hatásfok 91%
 • Garancia: 24 hónap

Hol és miért érdemes rekuperátort alkalmazni?
A szellőztetés problémája a nyílászárók cseréje és utólagos hőszigetelés után merül fel a leggyakrabban. A hőszigetelést követően a fűtési költségek jelentősen csökkenhetnek, de megjelenik egy sor új probléma: nedvesség, a kellemetlen szagok nem távoznak, a levegő minősége romlik, a falon megjelenhet a penész.
Az oxigénhiány és a penészesedés miatt fejfájás fáradékonyság, különböző légúti betegségek jelenhetnek meg. Nyáron alkalmazható a hagyományos szellőztetés, de télen a meleg a rendszeres szellőztetéskor távozik, így a tervezett költségmegtakarítás „elillan”. Erre a problémára jelent megoldást a rekuperátor.
A berendezés két ventilátorból és egy hőcserélő panelből áll. Az egyik ventilátor friss levegőt fúj be, a másik az elhasznált levegőt távolítja el. Eközben a két légáram áthalad a hőcserélő panelen anélkül, hogy keveredne egymással. A panel, az elhasznált levegő hőenergiáját átadja a beérkező légáramnak. Eredményképpen friss és meleg levegő áramlik a helyiségbe. A hőcserélő egység hatásfoka 91 % így a beáramló tiszta friss levegő csak minimális „többletfűtést” igényel. A ventilátorok alacsony energiaosztályú -EC motorokkal készülnek. A rekuperátor EU3 osztályú szűrőbetétekkel van ellátva. A készülék 3 állású fokozatkapcsolóval rendelkezik. Az elektromos rendszerben további két vezérlőpont található amelyeket (nem tartozék) páraérzékelő, mozgásérzékelő, CO2 detektor, vagy időkapcsoló vezérelhet.

Általános leírás
Az egyre jobban szigetelt épületekben az építőanyagokból kiáramló gázok, a nedvesség, a penészesedés, a konyhai szagok, dohányzás, az emberek és háziállatok által kibocsájtott CO2 rontja a beltéri levegő minőségét. A rossz minőségű levegő egészségügyi problémákat is okozhat, ezért a megfelelő energiatakarékos szellőztetés elengedhetetlen. Az energiatakarékos szellőztető egység két ventilátorral rendelkezik. A szagelszívó ventilátor a belső meleg de szennyezett levegőt a hőcserélő egységnek továbbítja. A hőcserélő egység az elhasznált meleg levegő hőjét átadja a beáramló friss levegőnek. A két légáram nem keveredik. A hőcserélő hatásfoka 91%, tehát minimális hőveszteség mellett friss tiszta levegő áramlik az épületbe. A készülékben két légszűrő betét található amelyek a beáramló és kiáramló levegő tisztítását végzik. A szűrőbetéteket használattól függően javasolt havonta megtisztítani, illetve évente kicserélni. Ne kapcsolja ki a készüléket! A rendszert folyamatos üzemmódra tervezték. A ventilátorok alacsony energiafelhasználású EC motorokkal készültek. Kikapcsolt állapotban a beltéri szennyező anyagok, a nedvesség szintje megnövekedhet. Áramkimaradás esetén a készüléket egy ideig a maximum fokozaton üzemeltesse, majd állítsa normál fokozatra.
A Duplexvent DV72 egy komplett optimális hatékonyságú hővisszanyerő egység. A készülék függőlegesen szerelhető falra, vagy akár egy konyhaszekrénybe is beépíthető. A termék szerelési utasítással, a fokozatkapcsolóval, rögzítő elemekkel, kerül forgalomba.

 

Címkék: duplexvent, dv72, rekuperátor, rekuperátorok

Kapcsolodó termék(ek)

Boneco 2441W hidegpárásító 20W/40m2
Boneco

Boneco 2441W hidegpárásító 20W/40m2

Egyszerűen nagyszerű, a forma és a funkcionalitás gyöngyszeme. Csak kapcsolja be és máris élvezheti a frissebb kellemesebb levegőt. Teljesen automatikusan az id..

46 950 Ft